De Vondstenfabriek wil kinderen een ervaring meegeven om nooit te vergeten!

Illustrator en verzamelaar Annemarie Amsing wil (kleine) mensen vanuit haar gedrevenheid als kunstenaar verbinden en prikkelen. Als illustrator kun je alles maken wat je maar kunt verzinnen. Vondsten en verzamelingen inspireren tot nieuwe projecten. De Vondstenfabriek wil kinderen uitnodigen zichzelf te verbazen, grootse vondsten te doen en tot leven te laten komen.

In 2005 volbracht Annemarie Amsing de opleiding Bachelor of Design en Illustration (with honour) aan de Hogeschool voor de kunsten Utrecht. Na haar studie werkte zij in de naschoolse opvang met kinderen van 4 tot en met 12 jaar. Haar fascinatie voor kinderen en kunst kwam samen in de opleiding bik (beroepskunstenaars in de klas). Tijdens deze opleiding leren professionele kunstenaars kunstprojecten ontwikkelen voor het basisonderwijs. Hieruit ontstonden projecten zoals De Handtas en Het Straatmuseum en een samenwerkingen met onder andere jeugd- en muziektheater Het Filiaal in Utrecht, Centraal Museum Utrecht en Theaterfestival Oerol.

Oja, op 1 dag had Annemarie geen ruimte meer in haar hoofd en huis voor alle vondsten. Ze kocht een fabriek om vondsten te verzamelen, te bewaren en te verwerken tot projecten!


Vondstenfabriek
heeft oa (samen)
gewerkt met:

Oerolfestival
Terschelling.

UCK.Jeugd-en muziektheater
Het Filiaal. basisscholen.
Centraal museum. Cultuurnetwerk :Utrecht.
De Lindenberg.
CBKN.Het Goed. KION.Boterham met Kunst.Festival de Oversteek:Nijmegen

Breed Boxtel.
Gemeente Arnhem.
Buitenkunst Randmeer.
Zepplinn
Doornenburg.